Κι όμως ένα τέτοιο μεταπτυχιακό υπάρχει στην Ελλάδα!

Αγαπάς τα βουνά; Σου αρέσει η πεζοπορία, η ορειβασία, η επαφή με τη φύση; Νιώθεις ασφυκτικά στις τσιμεντουπόλεις και θέλεις να εξερευνήσεις αυθεντικές περιοχές, με πολιτισμούς βαθιά ριζωμένους στους αιώνες; Θέλεις να συνδυάσεις την επιστήμη που σπούδασες με αυτό που αγαπάς και, γιατί όχι, να κάνεις τελικά επάγγελμα το χόμπι σου; Θέλεις οι σπουδές σου να έχουν σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα;

Θέλεις να σπουδάσεις για τα βουνά, ζώντας σε αυτά;

Κι όμως ένα τέτοιο μεταπτυχιακό υπάρχει! Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο λειτουργεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», Β’ κατεύθυνση του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», στις εγκαταστάσεις του στο Μέτσοβο, δίνοντας τη δυνατότητα εγκατάστασης στον ξενώνα του Μετσόβιου Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας στους μεταπτυχιακούς φοιτητές που δεν κατάγονται από την περιοχή.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», θα αποκτήσεις γερές γνώσεις για την ορεινή Ελλάδα, για τα βουνά της Ευρώπης και του κόσμου. Θα κατανοήσεις τους μηχανισμούς της ορεινής φύσης και την πολυπλοκότητα των ορεινών κοινωνιών. Θα αποκτήσεις γνώσεις και εργαλεία διαχείρισης ζητημάτων αιχμής που συγκροτούν την σύγχρονη ορεινή πραγματικότητα: πρωτογενής παραγωγή, εναλλακτικός τουρισμός, τεχνολογίες αιχμής, υδατικοί πόροι, ενέργεια, ρύπανση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά, αναπτυξιακές προοπτικές.

Κι όλα αυτά ζώντας συλλογικά σε μια από τις πιο όμορφες ορεινές περιοχές της χώρας μας, στο Μέτσοβο. Με την ολοκλήρωση των σπουδών σου θα είσαι εφοδιασμένος  με όλη την απαραίτητη γνώση, θεωρητική και πρακτική, ώστε να αντιμετωπίζεις τις πραγματικές προκλήσεις που οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών βιώνουν σήμερα και θα μπορείς να έχεις τη δική σου συμβολή στην αναγέννηση της ορεινής Ελλάδας.

Οι αιτήσεις άνοιξαν (http://environ.survey.ntua.gr/). Προθεσμία μέχρι 25-06-2021

Περισσότερες πληροφορίες (http://mountains.ntua.gr/ και http://environ.survey.ntua.gr/)

Και για μια γεύση που είναι να ζεις και να σπουδάζεις στο ΜΕΚΔΕ (φτιαγμένο από τους φοιτητές): https://www.youtube.com/watch?v=Yf9aWxKRGuE

Ημερομηνία: 
Wednesday, June 9, 2021 - 11:00