Βράβευση της αναστήλωσης της Γέφυρας Πλάκας από τη Europa Nostra

Η Europa Nostra, ο πανευρωπαϊκός οργανισμός για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς,  βράβευσε το έργο της αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας. Η τελετή της βράβευσης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Γεφυριού, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021.

Στην τελετή συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των συντελεστών του έργου. Η Γενική Γραμματέας της Europa Nostra, Sneška Quaedvlieg-Mihailović, η Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), Λυδία Καρρά και η εκπρόσωπος της ΕΛΛΕΤ στην Europa Nostra, Αλεξάνδρα Προκοπίου, παρέδωσαν την τιμητική πλακέτα στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, εκ μέρους όλων των συντελεστών του έργου.

Εκτός από την Υπουργό, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Χρήστος Παπαβρανούσης, τ. Πρόεδρος Τ.Ε.Ε., τμήμα Ηπείρου, και ο Γιάννης Σεντελές, Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων.

Ακολούθησαν ομιλίες και παρουσιάσεις από συντελεστές του έργου, όπως ο Δημήτρης Καλιαμπάκος, Καθηγητής ΕΜΠ και Συντονιστής της Ομάδας Έργου του ΕΜΠ και η Ομότιμη Καθηγήτρια Ελένη Μαΐστρου, Κοσμήτορας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ κατά τη διάρκεια της αναστήλωσης, εκπρόσωποι της ομάδας που εκπόνησησε τη μελέτη εφαρμογής του έργου, εκπρόσωπος της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρείας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης,  οι πρώην Υπουργοί κα. Όλγα Γεροβασίλη και κα. Λ. Κονιόρδου και ο πρώην ΓΓ Υποδομών και Μεταφορών κ. Γ. Δέδες, η οποίοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της αναστήλωσης.

Δείτε την ομιλία του Ανδρέα Μπουντουβή, Πρύτανη ΕΜΠ.

Δείτε την ομιλία του Δημήτρη Καλιαμπάκου, Συντονιστή της Ομάδας Έργου του ΕΜΠ για τη Γέφυρα Πλάκας.

 

 

Ημερομηνία: 
Saturday, October 2, 2021 - 09:30