Συνάντηση εργασίας του PEAK στην Ισλανδία

Το 3ήμερο 9-11 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Höfn της Ισλανδίας η 4η και τελευταία συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος PEAK. Συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο του Reykjavik και μετά από δύο μέρες περιπλάνηση ανάμεσα σε ορμητικούς καταρράκτες, παγετωνικές λίμνες και ποτάμια, γαλάζιους παγετώνες, λάβα και το διαρκώς μεταβαλλόμενο σεληνιακό τοπίο της Ισλανδίας φτάσαμε στο παραθαλάσσιο Höfn. Ξεναγηθήκαμε στην τοπική ιστορία, τις τοπικές γεύσεις και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων. Η συνάντηση έγινε στις εγκαταστάσεις του Fas, ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συζητήθηκαν τα τελευταία στάδια του προγράμματος και ορίστηκαν τα επόμενα βήματα των εργασιών μέχρι τη λήξη του, τον Ιούλιο.

Το PEAK φτάνει στο τέλος του. Μια ιδέα για την συγκράτηση των νέων ανθρώπων στα βουνά, μέσα από την στήριξη της επιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε 3 χρόνια πριν, υλοποιήθηκε και ολοκληρώνεται με εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Hulda σε ευχαριστούμε θερμά για την Ισλανδική φιλοξενία !

Όλα τα αποτελέσματα του προγράμματος με πολύ υλικό, video και παρουσιάσεις από τους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτό, θα παρουσιαστούν σε ειδική ημερίδα, στο ΜΕΚΔΕ στο Μέτσοβο, τον Ιούλιο. Σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ημερομηνία: 
Tuesday, May 9, 2023 - 09:00 to Thursday, May 11, 2023 - 12:00