Παλιότερες Ανακοινώσεις

Sunday, July 18, 2021 - 17:28

Στο πλαίσιο της εργασίας «Η θέαση των ορεινών περιοχών μέσα απ’ την ελληνική δισκογραφία 2000-2021» για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών», του μεταπτυχιακού φοιτητή Βασίλη Μανέλα (στιχουργός ο ίδιος), ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου έδωσε την παρακάτω συνέντευξη, τόσο πλούσια σε περιεχόμενο για όσους αγαπούν τα βουνά και όχι μόνο.

Tuesday, June 22, 2021 - 16:01

Από τον Ιανουάριο του 2021, το ΜΕΚΔΕ συμμετέχει στο Πρόγραμμα Erasnus+, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και φορείς από: Σκωτία, Ιρλανδία, Β. Ιρλανδία, Ισλανδία και Ιταλία. Το ερευνητικό πρόγραμμα έχει τίτλο: PEAK – New Heights for Youth Entrepreneurship και αφορά τη διερεύνηση της νεανικής επιχειρηματικότητας στις ορεινές περιοχές.

Wednesday, June 9, 2021 - 11:11

Αγαπάς τα βουνά; Σου αρέσει η πεζοπορία, η ορειβασία, η επαφή με τη φύση; Νιώθεις ασφυκτικά στις τσιμεντουπόλεις και θέλεις να εξερευνήσεις αυθεντικές περιοχές, με πολιτισμούς βαθιά ριζωμένους στους αιώνες; Θέλεις να συνδυάσεις την επιστήμη που σπούδασες με αυτό που αγαπάς και, γιατί όχι, να κάνεις τελικά επάγγελμα το χόμπι σου; Θέλεις οι σπουδές σου να έχουν σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα;

Θέλεις να σπουδάσεις για τα βουνά, ζώντας σε αυτά;

Friday, June 4, 2021 - 10:20

ΨΗΦΙΣΤΕ για το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ

μεταξύ των νικητών στο https://vote.europanostra.org/. Καλέστε οικογένεια, φίλους, συναδέλφους και γνωστούς σας να κάνουν το ίδιο.

 

Wednesday, May 26, 2021 - 13:13

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσε τους νικητές για το 2021 των Βραβείων European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, το έπαθλο της ΕΝ για την πολιτιστική κληρονομιά, το οποίο χρηματοδοτεί το πρόγραμμα Creative Europe. Φέτος, η κορυφαία διάκριση στον τομέα της κληρονομιάς απονέμεται σε 24 παραδείγματα από 18 Ευρωπαϊκές χώρες. Το ένα από τα εννιά ευρωπαϊκά βραβεία στην Κατηγορία Συντήρησης απονέμεται στην Ελλάδα για την αποκατάσταση του ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας.

Thursday, March 18, 2021 - 10:16

Το ΜΕΚΔΕ ξεκινά μια νέα δραστηριότητα, σε όλα τα βουνά της Ελλάδας, και ζητά τη βοήθειά σας. Στην τοπική παράδοση των ορεινών περιοχών συναντάμε, πολύ συχνά, μύθους, θρύλους και παραμύθια τρομακτικά. Ιστορίες φόβου, τρόμου και βίας. Αποφασίσαμε να συλλέξουμε τέτοιες ιστορίες, από όλα τα βουνά της Ελλάδας και να τις συγκεντρώσουμε σε μια έκδοση που θα αναρτηθεί ελεύθερα για όλους. Στόχος μας είναι να γίνουν οι ιστορίες αυτές ευρύτερα γνωστές και να διατηρηθούν ως κομμάτι μιας πολύ ιδιαίτερης άυλης, ορεινής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Monday, January 4, 2021 - 12:19

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) υποδέχεται τον καινούριο χρόνο με τραγούδια για τα βουνά, με τη διαδικτυακή εκδήλωση «Θα ανέβω και θα τραγουδήσω στο πιο ψηλότερο βουνό».

Tuesday, December 1, 2020 - 16:21

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, παγκόσμια ημέρα των βουνών, στις 09.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Συνέδριο «Κλιματική αλλαγή και φυσικές καταστροφές στα βουνά» από το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Thursday, November 26, 2020 - 10:41

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση, λόγω των περιοριστικών μέτρων, με στόχο την ανάλυση των επιπτώσεων της πανδημίας στην ενεργειακή κατανάλωση των νοικοκυριών και την παροχή συμβουλών για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Στόχος της συζήτησης είναι η ανάλυση και κατανόηση των ενεργειακών ζητημάτων που δημιουργούνται εξαιτίας της παρατεταμένης διαμονής των νοικοκυριών στις κατοικίες λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία και στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Monday, November 9, 2020 - 13:04

H ενεργειακή φτώχεια συνιστά ένα οξύτατο και διογκούμενο κοινωνικό πρόβλημα, στην Ελλάδα και διεθνώς, με επιπτώσεις τόσο στη σωματική και ψυχική υγεία των πληττόμενων συνανθρώπων μας όσο και στο περιβάλλον. Μάλιστα, η πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα.

Η έκταση του φαινομένου και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά καθιστούν άμεση κι επιτακτική ανάγκη τη λήψη κατάλληλων μέτρων και πολιτικών για την αντιμετώπισή του. Στην ίδια κατεύθυνση είναι επίσης αναγκαία η συνεύρεση και συστράτευση όλων των ενδιαφερομένων μερών.