Παλιότερες Ανακοινώσεις

Friday, November 10, 2023 - 15:04

Το ΜΕΚΔΕ και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» ξεκίνησε το φετινό ακαδημαϊκό έτος, τη Δευτέρα 06/11/2023. Κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της ακαδημαϊκής χρονιάς, μέσα στην πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, οι φοιτητές μας παρουσιάζουν σε μαθητές δημοτικών σχολείων εξωτικά βουνά από όλο τον κόσμο, στην Ημερίδα που διοργανώνουμε με τίτλο: ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ… ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ.

Thursday, July 20, 2023 - 11:58

Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο ΜΕΚΔΕ του ΕΜΠ στο Μέτσοβο η Ημερίδα με τίτλο: «Η Συμβολή του ΕΜΠ στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη του Δήμου Μετσόβου και Το Ερευνητικό πρόγραμμα PEAK – Νεανική Επιχειρηματικότητα στις Ορεινές Περιοχές». Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κ. Τζαφέας, ο Δήμαρχος Ζίτσας Μ. Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μετσόβου Α. Μπίσας, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

Sunday, July 16, 2023 - 12:07

Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «e-ΠΥΡΡΟΣ: Ανάπτυξη ολοκληρωμένου δικτύου παρακολούθησης υδρο-περιβαλλοντικών παραμέτρων στο σύστημα Λούρου-Αράχθου-Αμβρακικού για τη βέλτιστη διαχείριση των υδατικών συστημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας της αγροτικής παραγωγής» που υλοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στο Συνέδριο με τίτλο:

«Διαχείριση υδατικών οικοσυστημάτων: Νέες προκλήσεις στη σύγχρονη πραγματικότητα»

Friday, July 14, 2023 - 14:46

Οι αγροτικές και ορεινές περιοχές στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν μείωση του πληθυσμού των νέων καθώς μετακινούνται σε πιο πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές. Η έρευνα Rural Migration Decisions στη Σκωτία διερεύνησε τους κύριους παράγοντες «ώθησης», «έλξης», «παραμονής» και «επιστροφής» για την ενθάρρυνση των νέων να εγκαταλείψουν ή να επιστρέψουν στις αγροτικές περιοχές.

Monday, July 10, 2023 - 12:33

Στο πλαίσιο του PEAK έχουμε δημιουργήσει υλικό για Εκπαιδευτές Ενηλίκων. Αυτό περιλαμβάνει:

Monday, July 10, 2023 - 12:04

Το PEAK εστιάζει στο πως οι νέοι μπορούν μέσα από τις επιχειρήσεις τους στον τουρισμό να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη των ορεινών περιοχών, να γίνουν κομμάτι της κοινωνικής συνοχής και της ευημερίας των περιοχών αυτών. Την ίδια στιγμή να προάγουν φιλικές προς το φυσικό περιβάλλον πρακτικές.

Δείτε και εμπνευστείτε από νέους επιχειρηματίες που πήραν μέρος στο PEAK ! Όλο το σχετικό υλικό είναι με ελεύθερη πρόσβαση και θα το βρείτε εδώ:

Thursday, July 6, 2023 - 17:23

Το ερευνητικό πρόγραμμα PEAK τοποθετεί τους νέους στο επίκεντρο, απελευθερώνοντας το οικονομικό δυναμικό της νεανικής επιχειρηματικότητας στις ορεινές περιοχές.

Το PEAK έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτές νέων και ενδιαφερόμενους φορείς ώστε να μπορούν να διερευνήσουν το δυναμικό νεανικής επιχειρηματικότητας στις ορεινές περιοχές και να ενσωματώσουν τα εργαλεία και τις μεθόδους του στα προγράμματά τους.

Βρείτε το σχετικό υλικό εδώ: Resource Pack

Connect with Peak

Monday, July 3, 2023 - 11:27

Το Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας (ΜΕ.Κ.Δ.Ε.) (https://mirc.ntua.gr/) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π) και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών»,  Β’ κατεύθυνση του ΔΠΜΣ «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» (http://mountains.ntua.gr/), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Μετσόβου,  διοργανώνει ημερίδα το Σάββατο 15/07/2023 στις εγκαταστάσεις του ΜΕ.Κ.Δ.Ε.

Saturday, May 27, 2023 - 12:10

Το 3ήμερο 9-11 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Höfn της Ισλανδίας η 4η και τελευταία συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος PEAK. Συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο του Reykjavik και μετά από δύο μέρες περιπλάνηση ανάμεσα σε ορμητικούς καταρράκτες, παγετωνικές λίμνες και ποτάμια, γαλάζιους παγετώνες, λάβα και το διαρκώς μεταβαλλόμενο σεληνιακό τοπίο της Ισλανδίας φτάσαμε στο παραθαλάσσιο Höfn. Ξεναγηθήκαμε στην τοπική ιστορία, τις τοπικές γεύσεις και τις καθημερινές συνήθειες των κατοίκων.

Friday, February 10, 2023 - 13:29

Κάθε χρόνο, σταθερά τα τελευταία 15 χρόνια, «υιοθετούμε» μια ορεινή περιοχή της Ηπείρου. Όλες οι εργασίες του μεταπτυχιακού προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη των Ορεινών Περιοχών» αλλά και των ερευνητών του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. εστιάζουν σε ένα ορεινό Δήμο, φέρνοντας νέες ολοκληρωμένες προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την υγιή ανάπτυξη της περιοχής.